RVP 65-51-H/01 Kuchař - číšník
Absolvent se uplatní při výkonu povolání kuchař nebo číšník v pozici zaměstnance gastronomických provozoven, po získání praxe v oboru bude připraven na soukromé podnikání v pohostinství. Bude znát technologii přípravy teplých a studených pokrmů a nápojů, způsoby správného skladování surovin, posoudí jejich jakost a technologickou využitelnost. Bude ovládat techniku obsluhy, zásady sestavování nabídkových listů výrobků a služeb, bude realizovat odbyt a provádět vyúčtování. Bude připraven zajišťovat provoz výrobního i odbytového střediska, využívat technologická zařízení, organizovat činnost při přípravě, průběhu a ukončení gastronomických akcí a vést dokumentaci provozovny. Ve styku s hostem bude jednat profesionálně a komunikovat ve dvou cizích jazycích.
Vzdělání se ukončuje závěrečnou zkouškou. Závěrečná zkouška se skládá z písemné a ústní zkoušky z odborných předmětů a z praktické zkoušky z odborného výcviku. Úspěšným vykonáním závěrečné zkoušky získá absolvent střední vzdělání s výučním listem. Dokladem o absolvování je vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list.
Také ve školním roce 2019/2020 se ŠKOLNÉ NEPLATÍ (platí pro nové žáky a žákyně, kteří nastoupí do 1. ročníku oboru Kuchař - číšník).
Potvrzení o schopnosti absolvovat zvolený obor od lékaře je vyžadováno.
Ubytování pro zájemce zajistíme v domově mládeže. Stravování je možné ve 150 m vzdálené jídelně gymnázia nebo ve školním bufetu.
Stáhnout předvyplněnou přihlášku ke studiu
Uchazeč
Žák
Rodič
Absolvent
Obory
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o. p. s.
nám. Jana z Dražic 169, 413 01 Roudnice nad Labem
+420 416 839 064 info@podripskaskola.cz
Copyright © 2022 Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o. p. s. - Všechna práva vyhrazena