21. - 22. 11. 2013
Káva je komodita i produkt se stále ohromným potenciálem. Proto ti, kteří se zúčastnili baristického kurzu na Podřipské škole, získali cenné zkušenosti a dovednosti pro svůj pracovní život (a to nejenom). Naučili se nutná fakta o kávě jako rostlině, o jejím zpracování, zkrátka o celém procesu, jenž končí až u hosta v šálku.
Krátkou teorii vystřídalo praktické zkoušení přípravy kávy. Ano, káva se nevaří, ale připravuje... V rámci kurzu se posluchači zaměřovali na přípravu espressa a nápojů, které z něj vycházejí. Hlavně tedy cappuccino, espresso macchiato, ristretto nebo caffè latte. Úspěšní absolventi obdrželi mezinárodně platné certifikáty, když museli obhájit své praktické i teoretické znalosti.
Dva dny utekly jako voda, což bylo dáno nejenom náplní kurzu, ale také dvojicí lektorů - manželům Janouškovým, přičemž hlavní slovo měla tentokrát paní Andrea. Již na jaro je naplánován další ze vzdělávacích kurzů, a to barmanský. V tomto případě se kormidla pevně ujme pan Radim Janoušek s mnohaletými lektorskými zkušenostmi.
Máme se tedy na co těšit.