Učení se na kuchaře – číšníka už dávno není na Soukromé podřipské SOŠ a SOU o.p.s. jen o učebních osnovách (ŠVP). Barmanský kurz nebo kurz vykrajování ovoce a zeleniny jsou aktivity, které se již pevně usadily ve školním roce kuchařů – číšníků. Vedle těchto událostí se pevnou součástí gastronomického vzdělávání stává kurz studené kuchyně. Druhý ročník proběhl na začátku roku 2011 pod vedení zkušeného lektora a kuchaře pana Davida Berana. Byly představeny ne zcela tradiční suroviny, postupy a samozřejmě hotové pokrmy. Žákyně a žáci si tak rozšířili své znalosti a dovednosti, což jim pomůže v dalším profesním životě.
1. ledna nezačal jen nový rok, ale také nový projekt Podřipské školy „Krok za krokem“. V rámci tohoto projektu dojde k vybudování a modernizaci tréninkového pracoviště pro obory kuchař – číšník a hotelnictví, bude vypracován vzdělávací program "Step by Step". Tímto výčet projektových aktivit nekončí, protože se mimo jiné uskuteční i další kurzy, jako je sommelier nebo barista. O projektu „Krok za krokem“ budeme v průběhu budoucích měsíců podrobně informovat.
Je tedy vidět, že Soukromá podřipská SOŠ a SOU o.p.s. nabízí mnohé nadstandardní aktivity a naplňuje tak své motto - „...dává ti šanci stát se úspěšným!“
Autor: Vedení školy
![]() |
Kurz studené kuchyně 2011 |