tisk.png, 294B

Kurz studené kuchyně 2010

Vedle již tradičních kurzů vykrajování zeleniny a barmanského kurzu se součástí výuky stává i kurz studené kuchyně. Žáci třetího ročníku oboru kuchař – číšník se dva dny v prvním týdnu nového roku zdokonalovali v přípravě nejrůznějších specialit. Lektor kurzu pan David Beran představil a naučil připravovat pokrmy, které nejsou běžnými položkami restauračních menu. Zeptali jsme se paní učitelky odborného výcviku Jaroslavy Staňkovské na průběh kurzu a na konkrétní jídla připravovaná během dvou dnů. „První den proběhla příprava surovin, marinovali jsme různé druhy mas, jako je tuňák, losos, maso na anglický roastbeef, prováděli jsme přípravu zvěřinové paštiky a jako jedna z největších specialit se začaly připravovat Foie Gras s mozaikou z hřibů. Druhý den se dokončovalo a aranžovalo na mísy, následně se pak pokrmy prezentovaly. Nemohlo chybět vyhodnocení, krátká diskuze o spokojenosti a vše završila ochutnávka. Z pohledu odborného byl kurz velkým přínosem, protože se žáci setkali s méně obvyklými věcmi. Žáci obdrželi certifikát o absolvování kurzu. Ten si opravdu zasloužili za svůj přístup a zapálení.“ Jak paní Staňkovská ještě dodala, tak v květnu bude stejný lektor vyučovat žáky v okrasném vykrajování ovoce a zeleniny.

Fotografie

Autor: Vedení školy



Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o. p. s.
nám. Jana z Dražic 169, 413 01 Roudnice nad Labem

telefon +420 416 839 064    E-MAIL info@podripskaskola.cz

Instagram RSS FACEBOOK


Copyright © 2011 Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o. p. s. - Všechna práva vyhrazena