tisk.png, 294B

Žáci Podřipské školy už vědí „Jak na to“

Projekt „Jak na to - česká a německá gastronomie v praxi“ měl tentokrát zastavení v německém Lauchhammeru (16.3. - 3.4. 2009). Projekt realizovaný pod hlavičkou Leonardo da Vinci (vzdělávací program EU) zároveň tímto posledním studijním pobytem slavnostně vyvrcholil. V průběhu dvou let se žáci Soukromé podřipské SOŠ a SOU o.p.s. oboru kuchař – číšník účastnili návštěv SRN nebo byli naopak hostiteli žáků ze školy německé.

Program každého pobytu byl dokonale připraven, především s ohledem na získání odborných dovedností. Vedle toho byli žáci v kontaktu s cizím jazykem, prostředím a odlišnou kulturou. To vše by jim mělo pomoci v dalším osobním a profesním životě. Oficiální tečkou bude předání Europassu, což je první evropský souborný doklad o vzdělání a pracovních zkušenostech.

Slavnostní zakončení proběhlo v netradičních prostorech bývalého kostela v Lauchhammeru, kde němečtí a čeští žáci připravili typické snídaně sedmi zemí světa. Zároveň si připravili prezentaci o snídaních a hosty obsloužili tzv. složitou obsluhou.

Skončením projektu „Jak na to – česká a německá gastronomie v praxi“ nedojde ke zpřetrhání mezinárodních styků Soukromé podřipské školy. Již nyní rozvíjíme další mezinárodní projektové aktivity, nejenom s německými partnery a na začátku května budeme hostit kolegy z pěti evropských zemí v rámci projektu Motivalue.

Fotografie

Autor: Vedení školy



Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o. p. s.
nám. Jana z Dražic 169, 413 01 Roudnice nad Labem

telefon +420 416 839 064    E-MAIL info@podripskaskola.cz

Instagram RSS FACEBOOK


Copyright © 2011 Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o. p. s. - Všechna práva vyhrazena